Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavy 110. výročí SDH Velká Lečice

Naši starší hasiči, jak už uvedeno v zápisu z výborové schůze dne 3.7. 2015, se zúčastnili oslav 110. výročí založení SDH ve Velké Lečici. Takže teď několik slov soutěži v požárním útoku, která následovala bezprostředně po skončení oslav.

 

Složení našeho družstva:

koš               Jiří Čečil

sací              Petr Šedivý ml.

stroj             Jiří Rezek

béčka           Míša Mesteková

rozdělovač   Láďa Londin

proudy         Pepík Rambousek

                     Dan Rákosník

 

Závod se skládal ze dvou částí a to z požárního útoku z nenastartovaných mašin, přičemž voda se nasávala z přilehlého potůčku a z tzv. doplňkové soutěže-šplh na laně do výšky 4 m, nastříkání plného tupláku džberovkou, poznávání a správné přikládání hasičského nářadí a náčiní podle daného plánku a pití půllitru točeného piva na rychlost. V průběhu závodu i několikrát hustě zapršelo, takže se závod i protahoval. V polovině závodu se nečekaně dostavila zásahovka z Hasičské stanice Dobříš a jejich borci nám názorně předvedli se vší zásahovou parádou, vyproštění zraněné osoby z havarovaného osobního auta.

 

Naši kluci v těchto dvou částech závodu rozhodně nezklamali, byť v jejich neprospěch hovořila ta skutečnost, že se v tomto složení sešli úplně poprvé a že obě části závodu začínali jako první, což nebylo zas tak úplně férové, neb bývá dobrým zvykem, že při podobných soutěžích začíná domácí družstvo.

 

Zapsal:

Jirka Čečil

 

img-20150620-wa0002.jpg