Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavy 110. výročí SDH Čím

Dne 5.7.2015 se naši starší hasiči zúčastnili oslav 110.výročí založení SDH v Čími i následných závodů v požárním útoku, které byly nedílnou součástí svátku zdejších dobrovolných hasičů.

Z našich kluků startovali:

 

koš              Jirka Čečil

sací             Petr Šedivý ml.

stroj            Míša Čečil

rozdělovač  Láďa Londin

béčka          Jarda Svoboda

levý proud   Honza Šochman

pravý proud Pepík Rambousek

 

Na závodech startovalo celkem 15 družstev mužů a žen. Zavody měly 2 části, první, tzv. kačenku, to je pro vysvětlení dětská plastová kačenka a bylo nutno tuto hračku shodit ze stojanu, proudem vody z kýblu.

Za náš tým se k tomuto úkolu postavil Míša Čečil, který závodil poprvé skoro pro 3 letech,a tak jsme byli rádi, že k nám zase našel cestu. Jenže Míša není s kýblem přílišný kamarád, takže kačenku shodil až na třetí pokus, čímž jsme však ztratili spoustu drahocenných vteřin. Nicméně útok se všem povedl, musím však vyzvednout opět Míšu Čečila, který bravurně zvládl obsluhu stříkačky a vůbec nebyla vidět jeho závodní tříletá pauza.

Druhý útok se našim klukům povedl ještě lépe, byli o 13 vteřin rychlejší, než v prvním útoku. Tentokrát kachničku shazoval Honza Šochman a zvládl to na poprvé a na jedničku. Celý náš tým, i když byl poskládaný na poslední chvíli, ukázal bojovného ducha, kázeň a chuť se poprat s těmi nejlepšími týmy a s jejich silnými mašinami.

Soutěž měla švih, dobrou organizaci i úroveň. I když bylo poměrně velké vedro, poprali jsme se i s tímto hendikepem, a nikdo u našich nelitoval účasti na závodech.

Takže další soutěž za námi, plánujeme výhledově koncem července účast na závodech ve Velké Hraštici a začátkem srpna v Kytíně. Tak nám, prosím, držte palce ať se nám závody povedou.

 

Zapsal: Jirka Čečil

dsc02483.jpgdsc02512.jpgimage-d0977642bf88093588bad3fec6db13ab723214a631e45ba51a41988ba8b5607f-v.jpg