Jdi na obsah Jdi na menu
 


Víkend na Kobylce

Víkend na Kobylce

První srpnový víkend patří již po několik let výletu zástupců novoveského SDH na populární tábořiště Kobylka u Liblína. Nachází se v malebné krajině podél líně tekoucí řeky Berounky, pár desítek kilometrů severně od Plzně.

Z důvodu letošního sucha se sice Berounka dala místy přebrodit s vykasanými kalhotami, ale co bylo nejdůležitější, dala se i s notnou dávkou šikovnosti docela dobře splout.

Letos, k osvědčené partě „Kobylkářů“, přibyli dva nováčci, jmenovitě Šárka a Tomáš Krejčovi. Díky menší zkušenosti s pádlováním na řece, byť líné, jak stará dostihová herka, byli přiřazeni ke zkušeným vodákům Petrům Šedivým a soudě dle jejich pozdějších reakcí, nevedli si zase tak špatně. Tradičně se pádlovalo z Kobylky až k tábořišti U mloka s následným odvozem vodáků a jejich lodí proti proudu zpět na základnu Kobylka. Později odpoledne na hodinku celkem silně sprchlo, což jsme všichni přivítali s radostí, neb se pěkně vyčistil vzduch, příjemně se ochladilo a nás to pozitivně nabilo do dalšího průběhu nadcházejícího večera.

Tento, jak se už stalo dobrým zvykem při našich vodáckých výletech, probíhal ve znamení společenských her a různých soutěží z autorské dílny Markéty Marhoulové.

V neděli dopoledne proběhla poslední snídaně, dále hodnocení pobytu, balení stanů a zavazadel, rozloučení s přáteli a odjezdu domů, kde nás čeká návrat k šedi pracovních dnů s malým světýlkem víkendu na konci toho pětidenního pracovního tunelu.

Díky všem za hezkou zábavu a příjemný pobyt na tábořišti Kobylka u Liblína.

 

Zapsal Jirka Čečil