Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soutěž koňských stříkaček konaná v Kytíně v sobotu 8.srpna 2015

Druhou srpnovou sobotu se naši starší hasiči a hasičky zúčastnili soutěže koňských stříkaček v Kytíně v těchto sestavách:

ženy - Markéta Marhoulová, Hanka Rambousková, Květa Rákosníková, Petra Zachařová, Jitka Čekanová, Katka Červová, Vlaďka Höschlová

muži - Petr Šedivý st., Láďa Londin, Dan Kodet, Jarda Svoboda, Dan Rákosník, Jirka Čečil, Pepík Rambousek

 

Soutěž koňských stříkaček byla povedená, dobře organizovaná a měla švih a spád. Myslím, že Nová Ves se v Kytíně předvedla jen v tom nejlepším světle a při hromadném vjezdu do obce Kytín, byla přivítána obrovským potleskem od místních, ale i přespolních návštěvníků a účastníků soutěže. Proč?

No všechno to už začalo u nás ráno před hasičárnou. Sestavili jsme něco jako motoprůvod „alegorických vozů“ v jehož čele vyjížděli ve svém historickém vojenském džípu US Army Pepík a Maruška Boťovi, za nimi náš hasičský trambus s Honzou Veselým za volantem a se zapřaženou historickou PPS-šestnáctkou, za ním Aleš Pouček, jenž měl za traktorem zapřažený „babosed“ a na něm stoly s židlemi a stanem a tento neobvyklý průvod uzavíral Míla Foukner ve starém typu tráboše, vypadajícím však, jako by právě sjel z výrobní linky v bývalém Karl Marx-Stadtu v dnes již neexistující NDR J.

No a v Kytíně u hřbitova se tento legrační průvod zastavil, všichni hasiči se převlékli do stejných dresů(viz přiložené fotky), nasedli na Alešův babosed a za ohromujícího zpěvu hasičských písniček (nebo to byl víc řev než zpěv?), jsme vjeli do slavnostně vyšňořené obce Kytín.

Ale zpět k samotné soutěži. Jelo se jen na jeden pokus ve společné soutěži můžů a žen. Tím byly naše dámy trochu hendikepovány, neb kategorii žen obsadili ještě místní děvy a bylo vidět, že to mají pěkně zmáknuté a natrénované, zvlášť ta, co pila soutěžní lahváč na ex. To byla třída, to bylo něco. Asi měla duté nohy, protože po těch 2 vteřinách, co jí to pití trvalo, se rozběhla k cíli jako laňka. Naše krásky, na to, že spolu závodily v tomto složení poprvé, předvedly super výkon a je nutno vyzdvihnout Káťu Červovou, jenž jako jedna z mála soutěžících, přeběhla houpající se, úzkou a klouzavou lávku, tak říkajíc suchou nohou. Naši chlapi taky předvedli solidní výkon a zde též vyzdvihuji výkon a umění Petra Šedivého a zvlášť přesnost jeho střiku na barely, které bylo nutno tímto způsobem dopravit z jednoho břehu na druhý. Za sílu a délku střiku, však poděkujme všem našim chlapcům, kteří pumpovali jako diví.

Závěrem si naše holky zazpívaly z pódia za harmonikového doprovodu Matěje Höschla několik písniček.

I když jsme opět nevyhráli a myslím, že to zde ani nebylo tak důležité, opět se ukázalo, že se tu zbudovala dobrá parta lidí, která si udělá legraci klidně sama ze sebe a zároveň propaguje tím nejlepším způsobem nejen novoveské hasiče, ale i celou naší obec. A za to všem velký díííííík.

Zapsal:

Jirka Čečil

_p8080902.jpg

_p8080903.jpg_p8080904.jpg_p8080905.jpg_p8080906.jpg_p8080907.jpgdscn2624.jpg