Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závody Koňských stříkaček

article preview

Závody Koňských stříkaček v Kytíně – sobota 25.8. 2018

 

Rok se sešel s rokem a už jsou tady opět závody Koňských stříkaček v Kytíně. Už samotný příjezd do malebného Kytína pojali naši borci a borkyně velkolepě. Ptáte se jak? No přeci na „babosedu“ Aleše Poučka a za zvuků burácivého ahóóój, když jsme dorazili na zaplněnou náves.

Ale pojďme k samotné soutěži. Kytínští hasiči měli opět dobrý nápad. Dnešní závody vymysleli na stylu „zorbing na vodě“. To se prostě nafoukne obrovská koule, do ní si vleze jeden obětavec a pak se to gumové monstrum šine po vodní hladině místního rybníčku popoháněné nekonečným proudem vody z „koňky“, kde pumpuje zbytek mužstva. Jakmile se koule dostane, pomocí vodního střiku a valivým pohybem obětavce uvnitř, na druhý břeh, pumpaři dopumpují a oběhnou půlkolečko okolo rybníčku, setkají se s obětavcem, který se již mezitím vysoukal ze zorbing koule. Aby to nebylo tak jednoduché, jak se na první pohled zdá, tak obětavec čeká na zbytek družstva s otevřeným lahváčem v ruce, který je nutno vypít až do dna a pak se teprve dopotácet do cíle. Jestli jste někdy pili teplé pivo v lahvi, udýchaní a s bušícím srdcem až v krku, tak asi víte o čem mluvím. Prostě nic jednoduchého.

No, abych představil složení našich družstev. Nutno sdělit, že naše děvčata byla oděna do slušivých modrých dresů s logem kačenky na hrudi. Takže za Novoveské Kačenky startovala tato sestava: Šárka Krejčová, Zdeňka Poučková, Jitka Čekanová, Hanka Rambousková, Petra Zachařová, Lenka Bartošová a Bára Macáková. Kluci závodili ve složení Michal Jedlička, Láďa Londin, Pepík Rambousek, Jirka Čečil, Tomáš Krejčí, Bára Mesteková a Pavel Proňo. V roli obětavců byla Hanka Rambousková a Láďa Londin. A Jak jsme dopadli? Kačenky skončily těsně druhé za vítězným Kytínem a našim klukům utekla bedna jen o pár vteřin, takže čtvrtí. No, a co dodat. Hezké, ale náročné závody. Po závěrečném ceremoniálu jsme si ještě houfně zablbli na pouťovém kolotoči, za notné pozornosti místních přihlížejících, což nemělo chybu.

Díky všem zúčastněným za vzornou propagaci naší obce, za pohodu a dobrou náladu, kterou jsme dosyta šířili okolo nás.

 

Zapsal Jirka Čečil